Bamboo Kumaşın Artıları Nelerdir?

Bambu kumaşı, bambudan elde edilen kumaşın genel adıdır. Bu kumaş, üreticinin nasıl ürettiğine bağlı olarak farklılık gösterir. Kumaş 3 farklı yapıda kullanılabilir, bunlar; bambu, viskon, liyosel tipi bambu kumaş ve doğal bambudur.(bambu keten olarak da adlandırılır)

Bambu kumaşın sürdürülebilirliği ilk bakışta biraz karmaşık görünebilir. Bununla birlikte, her türün özelliklerini ve süreçlerini anladıktan sonra, çevre dostu türleri tespit etmek kolay olacaktır. Dayanıklı ve yumuşak yapısı nedeniyle havlu, iç çamaşırı, gömlek, çarşaf ve hatta şilte gibi ürünlerin yapımında bambu kumaşları kullanılır. Bu nefes alabilen ve yumuşak kumaş genellikle pamuklu kumaşlara alternatif olarak tercih edilir.

Bamboo Kumaşı Tercih Etmeli Misiniz?

Sürdürülebilir moda markaları, kumaşın daha geniş kullanımına yol açan bambunun kullanışlılığını kabul ediyor. Bundan yapılan giysiler arasında en çok çoraplar, iç çamaşırlar ve tişörtler bulunur.

Markalar ayrıca nevresim, battaniye ve havlu gibi ev ürünleri yapmak için bambu kumaşlar kullanır. Bu bölümde, bu kumaşın artılarına değineceğiz.

Bambu Kumaşın Artıları

  • Pestisit gerektirmez: Kumaşlarda bambu kullanmanın en önemli faydalarından biri, onu yetiştirmek için pestisit gerektirmemesidir. Bitki, kun adı verilen doğal bir anti bakteriyel biyo-ajan içerir. Bu maddenin varlığı, ekin yetiştirilirken pestisitlere gerek olmadığı anlamına gelir.
  • Kolayca Organik Olarak Yetiştirilir: Bambu, dünyanın en hızlı büyüyen odunsu bitkisidir. Büyümesi kolaydır ve bu onu bambu kumaş yapmak için bir mahsul haline getirir.
  • Nem Emme Özelliğine Sahip Yumuşak Kumaşı: Bambu kumaşı oldukça yumuşak ve cilt dosttur. Kumaş ayrıca doğal anti bakteriyel özelliklere sahipken cildinizden nem veya ter çekerek kuru kalmanızı sağlar.

Bu bitkinin faydalı özelliklerinin çoğunun mekanik olarak işlenmiş kumaş türünde bulunduğunu belirtmek önemlidir. Rayon tipi genellikle bu niteliklerin çoğundan yoksundur.

Özet

Bambu son derece sürdürülebilir bir üründür. Ancak satın alacağınız giysilerde kullanılan bambu kumaşın cinsine dikkat etmeniz önemlidir. En sürdürülebilir tür bambu ketendir. Kalitesiz kumaşın kurbanı olmamak için, kullanılan kumaş türüyle ilgili olarak her zaman satın alacağınız firmaya sorular sorun. Soracağınız sorular arasında işleme teknikleri de yer alabilir.

Bloga dön