Bebek Kıyafetlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebeğiniz için hazırlayabileceğiniz en eğlenceli şeylerden biri onun gardırobudur. Günümüzde oldukça sevimli tulumlar ve kıyafetler bulunuyor. Fakat bebeğiniz için ne tür giysilere ihtiyacınız olacağını belirlemek çok zor olabilir.

Bebek Kıyafet Çeşitleri

Bebeğinizin kıyafet çeşitliliği çocuk ya da erişkin bir bireye göre daha fazla olmalıdır. Örneğin gündüz, gece, yaz ve kış kıyafetlerinin hepsi farklı olmalıdır.

Gün İçi Kıyafetleri

İlk olarak her bebeğin giymesi gereken tulumlara, ayaklı pijamalara ve çocuğunuzun evin dışındayken giymesini isteyebileceğiniz sevimli kıyafetlere ihtiyacınız olacak. Bebekler çok fazla tükürür, bu sebeple bir günde üç veya dört defa kıyafet değiştirebilirsiniz.

Bebeklerin giymekten en çok hoşlandığı kıyafet türü tulumlardır. Bu sebeple renk renk tulumlara sahip olsanız iyi olur! Ayrıca bebekler, iç mekanlarda bile üst üste giyilmeyi sevdikleri için uzun kollu giysiler genellikle en iyisidir.

Gece Kıyafetleri

Şüphesiz, her ebeveyn bebeğinin rahat bir şekilde uyumasını ister. Günümüzde gece giyilebilecek en iyi kıyafet türü şüphesiz pijamalardır. Bebekler, ilk birkaç yılda altına çok fazla kaçırır bu sebeple stok yaparak pijama almakta fayda var. Daha soğuk bir iklimde yaşıyorsanız ise polar tabanlı pijamalara bakabilirsiniz.

Bebeğinizi gece uyuturken üstünde çok fazla kalın giysinin olmadığından emin olun. Bebeğiniz uyurken eliniz ile ateşini sık sık ölçün. Sıkı ve kat kat giysiler giydirmek onu uykusunda bunaltacaktır.

Kış Mevsimi

Kış mevsiminde bebeğinizin güvende ve rahat olduğundan emin olmak istemeniz oldukça doğal. Bunu, sıcak tutan ceketler ve %100 yünlü kıyafetler ile sağlayabilirsiniz. Bebekler doğduğu andan itibaren vücudu çok hassas olur. Bu sebeple vücuduna doğrudan soğuk almaması oldukça önemli.

Dışarı çıkarken yanınızda mutlaka bebek battaniyesi bulunmalı. Her dışarı çıktığınızda bebeğinizin üstünde ne olduğu fark etmeksizin ek katman olarak battaniye kullanabilirsiniz.

Plaj ve Havuz

6 aydan küçük bebekler doğrudan güneşe maruz kalmamalıdır, ancak bu, onları giydiremeyeceğiniz anlamına gelmez. Yetişkin birisi nasıl mayo giyiyorsa bebeğiniz de deniz ya da havuza girerken mayo giymelidir. Satın aldığınız bebek mayosuna ek olarak pişik koruyucularını mutlaka kullanın. Bebeğiniz 6 aydan büyükse, iyi bir mineralli güneş kremi de kullanabilirsiniz.

Bebeğinizi güneşe çok fazla maruz kalmasını önlemek için bir şapkaya ihtiyacınız olacak. Şapkaya ek olarak ise bebeğinizi olabildiğince gölgede tutmaya özen gösterin. Erken dönemde bebeğinizi deniz ya da havuzla tanıştırmak ileride su korkusunu önleyecektir. Bu sebeple 5-10 dakika da olsa bebeğinizi suya sokup çıkarmanız faydalı olacaktır.

 

Bloga dön