Yeni Doğan Bebek Alışverişi

Bebeğinizin doğumu yaklaşıyorsa alışveriş yapmak için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Ama sahip olunabilecek güzel şeylere savurganlık yapmadan önce, ihtiyacınız olanı aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Bu makalede bebeğinize ‘gerçekten’ lazım olan ve hem size hem bebeğinize kolaylık sağlayacak alışveriş ürünlerini açıklayacağız.

Bebek Kıyafetlerinin Cazibesine Direnin

Bebeğiniz olacağını anladığınız andan itibaren ona renkli renkli ve yumuşak kıyafetler almak için can atıyor olmalısınız. Bebeğinizin güzel kıyafetlere, tulumlara ve pijamalara ihtiyacı var evet, fakat boyut seçimi oldukça önemli olduğunu belirtelim.

Bebeğinize tam uyan bedeni seçmek yerine 2,3 beden büyük seçmek gelecek yıllarda tekrardan masraf yapmanızı önleyecektir. Bebeğinize büyük gelecek kıyafetler seçmek maddi yönden kolaylık sağlamasının yanında bebeğinizi vücudunu sıkan, dar giysilerden kurtaracaktır.

Kolay Giyilip Çıkarılabilen Kıyafetleri Tercih Edin

Bebeğiniz doğduğu andan itibaren büyük ihtimal çok fazla tükürecek ve altına kaçıracak, buna hazırlıklı olun. Bebeğinizin kıyafetlerini her zaman temiz tutmalısınız ki hasta olmasın. Bu sebeple üstü her kirlendiğinde değiştirmeniz gerekir.

Bu işlem sizi oldukça yorabilir bu sebeple kıyafetleri çıtçıtlı veya fermuarlı seçerseniz bebeğinizin üstünü değiştirmeniz daha kolay olacaktır.

Bebek Bezi ve Pudrası Stoklayın

Bebek bezi ve pudrasını bebeğiniz 3 yaşına gelene kadar kullanmanız gerekebilir. Hal böyle olunca her market alışverişinde az miktarda bu ürünlerden almak yerine toplu bir şekilde almak daha uygun fiyatlı ve daha az yorucu olabilir.

Ayrıca, bebek bezi seçiminiz oldukça önemli. Kalitesiz bir bebek bezi seçimi bebeğinizin cildine zarar verecektir bu sebeple olabildiğince kaliteli bir seçim yapmalısınız. Bizim şahsi önerimiz organik pamutlu cırtlı bir bez seçmeniz yönünde.

Bebek Taşıyıcı Almayı Unutmayın

Bebeğinize iyi bakmak için kendi sağlığınızı da düşünmeniz gerekir. Bildiğiniz gibi bebek arabası ile yürüyüş ya da tempolu koşu yapmak imkansız. Fakat bir bebek taşıyıcısına sahip olursanız işiniz oldukça kolaylaşır.

Bebek taşıyıcısı sayesinde hem bebeğinizi güvenli bir şekilde taşırsınız hem de beliniz ya da kolunuz ağrımaz. Kendinize yapabileceğiniz en iyi ‘yatırım’ bir bebek taşıyıcı almaktır.

İyi Bir Beşik (Karyola) Satın Alın

Bebeğinizin kolayca uyumasını istiyorsanız hemen beşik modellerine baksanız iyi olacak. Güncel olarak satışta birçok tekerlekli, katlanabilir ve sallanabilen beşik modelleri yer alıyor. Bu beşik modellerinden istediğiniz bir tanesini seçebilirsiniz.

Beşik sayesinde bebeğiniz hem kısa sürede hem de güvenli bir şekilde uyur. Yerden yüksek olması ve bebek yatağının yanlarının kapalı olması bebeğinizi böceklerden korur.

Bloga dön